Bauke Mollema Tocht 2020 afgelast vanwege coronavirus

Bauke Mollema. Foto: ANP

De Bauke Mollema Tocht die dit jaar op 11 oktober zou plaatsvinden, gaat niet door. Volgens de organisatie is het met de oplaaiing van het coronavirus onverantwoord om meer dan 1000 fietsers aan de tocht mee te laten doen.

De beslissing is genomen door Bauke Mollema en Jansen Event-Sportmanagement, de organisator van het evenement. Het zou de eerste keer zijn dat de Drentse Wim Jansen uit Sleen de wedstrijd zou organiseren. ‘Het is verschrikkelijk jammer dat wij genoodzaakt zijn de, voor ons, eerste editie van de BMT te moeten cancelen. Wij willen geen enkel risico lopen en vinden dat de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, bewoners en organisatie niet in gevaar mag komen.’

Ook Mollema meldt te balen van de afgelasting. ‘Ik keek erg uit naar de BMT, het is altijd mooi om alle enthousiaste mensen te zien en spreken tijdens mijn tocht. Hoe moeilijk de beslissing ook is, dit is de enige juiste beslissing gezien de huidige situatie.’

De tocht wordt doorgeschoven naar 2021. Alle deelnemers die zich voor de editie van dit jaar hadden ingeschreven, zullen automatisch op de startlijst staan.

Wedstrijd op social media

Ondanks dat de wedstrijd niet doorgaat, roept Mollema de deelnemers wel op om alsnog op 11 oktober een rit te maken. Wielrenners die een foto van hun tocht op social media delen en hierin de Bauke Mollema Tocht taggen maken kans op een gesigneerd item van de wielrenner.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu