Kopman Bauke Mollema van Trek krijgt Vincenzo Nibali en Mads Pedersen mee in Tour de France

Bauke Mollema. Foto: ANP

Wielrenner Bauke Mollema gaat vanaf zaterdag in zijn elfde Tour de France voor een goed klassement. De 34-jarige Groninger begint als kopman van Trek-Segafredo aan de Ronde van Frankrijk.

,,Maar als het niet mogelijk is om een topresultaat te behalen, dan stelt Bauke zijn ambitie bij en gaat hij samen met Vincenzo Nibali voor een ritzege”, zegt ploegleider Steven de Jongh.

De 36-jarige Nibali doet voor de negende keer mee aan de Tour. De Italiaan arriveerde in 2014 in het geel in Parijs en was ook al twee keer de beste in de Giro.

Zesde plaats in Tour van 2013

Het beste resultaat van Mollema is de zesde plaats in de Tour van 2013. Vorig jaar liep hij bij een val in de dertiende etappe een gecompliceerde breuk in zijn linkerpols op. Daarmee was het seizoen voor Mollema, die dertiende stond in het klassement, meteen voorbij.

Mads Pedersen, de Deense wereldkampioen van 2019, zit ook in de ploeg van Trek-Segafredo. Het team bestaat verder uit de Franse renners Julien Bernard en Kenny Elissonde, de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns, en Toms Skujins uit Letland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu