Bayern München houdt Juventus in leven

Bayern München houdt Juventus in leven ANP

Bayern München heeft dinsdagavond verzuimd Juventus al in de eerste wedstrijd van de achtste finales in de Champions League een zware knock-out toe te dienen. De Duitse ploeg liet in Turijn na een ijzersterk eerste uur bij een comfortabele stand van 0-2 het duel een beetje lopen. Juventus kwam prima terug tot 2-2, waardoor de return op 16 maart in München zeker nog geen gedane zaak is.

Met een ruststand van 0-1 kwam het angstig begonnen Juventus goed weg. De Duitse kampioen was op alle fronten de betere ploeg. Het team van Guardiola speelde geheel in de geest van de Spaanse voetbalgoeroe: een hoog tempo, veel korte combinaties en een flinke druk op bal en tegenstander. Voor Juventus was er geen houden aan. De Italiaanse ploeg trachtte met een versterkte defensie de schade zo lang en zo veel mogelijk te beperken, maar de verdedigers kwamen handen en voeten tekort om de dartele Duitsers af te stoppen.

Robben was vanaf de beginfase één van de gangmakers van Bayern. De inmiddels 32-jarige aanvaller speelde met de energie en de ambitie van een jonge twintiger. In het aanhoudende overwicht, met legio kansen, kwam in de eerste helft alleen Thomas Müller tot scoren. De Duitse international rondde in de 43e minuut een fraaie aanval, met Robben in een dienende rol, koelbloedig af, 0-1. Juventus was voor de rust amper gevaarlijk.

Na de pauze scoorde Robben op kenmerkende wijze: met de bal aan de voet dribbelde hij naar binnen waarna hij met links onhoudbaar uithaalde, 0-2. Juventus leek uitgeteld, maar vocht zich met dank aan het ietwat gemakzuchtige Bayern onverwacht terug in de wedstrijd.

Paulo Dybala strafte in de 63e minuut een foutje van Joshua Kimmich af (1-2), waarna eerst Juan Cuadrado (redding doelman Manuel Neuer) en vervolgens Paul Pogba (over) grote kansen op 2-2 lieten liggen. Invaller Stefano Sturaro zorgde, op aangeven van de andere wisselspeler Alvaro Morata, alsnog voor een onnodige mineurstemming bij het aangeslagen Bayern.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu