Bayern München slaat bij Salzburg hard toe in slotfase

Bayern München slaat bij Salzburg hard toe in slotfase ANP

Bayern München heeft ook de derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. De titelverdediger van coach 'Hansi' Flick versloeg Red Bull Salzburg in Oostenrijk met 2-6. Een 'klein' kwartier voor tijd stond het nog gelijk (2-2). De Duitsers hebben inmiddels 5 punten voorsprong op achtervolger Atlético Madrid.

Mërgim Berisha zette de Oostenrijkers al na een paar minuten op voorsprong. Robert Lewandowski, wie anders, maakte al weer snel gelijk. De Pool benutte een strafschop, toegekend door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie.

Nog voor rust kwamen de Duitsers op voorsprong. In een poging de situatie op te lossen werkte de Deen Rasmus Kristensen de bal achter zijn eigen doelman. Na de rust kwam Salzburg terug. De Japanner Masaya Okugawa maakte de 2-2.

Met een fraaie kopbal begon Jérôme Boateng in de 79e minuut vervolgens aan een serie voor Bayern. Leroy Sané schoot heel mooi de 2-4 in. Beide treffers werden voorbereid door Joshua Kimmich. Lewandowski zorgde voor de 2-5, in extra tijd maakte Lucas Hernández het nog erger voor de thuisclub. .

Joshua Zirkzee bleef op de bank bij Bayern.

Nieuws

menu