Bayern op karakter langs Juventus

Bayern op karakter langs Juventus ANP

Bayern München heeft woensdagavond met een geweldige krachtsinspanning de kwartfinales bereikt van de Champions League. De Duitse kampioen leek voor eigen publiek in de return tegen Juventus ruim een kwartier voor tijd bij een stand van 0-2 lang en breed uitgeschakeld. Op karakter dwong de thuisploeg, zonder aanvaller Arjen Robben (nieuwe spierblessure), toch nog een verlenging af (2-2).

Daarmee verliep de return vrijwel identiek aan de eerste wedstrijd in Turijn, toen Bayern in de slotfase een voorsprong van 0-2 verspeelde. In het tweede deel van de verlenging zorgden de invallers Thiago en Kingsley Coman in München voor een sensationele ontknoping: 4-2.

Ook zonder de onfortuinlijke Robben dacht Bayern het klusje in München wel even te klaren. De thuisploeg wist zich echter totaal geen raad met de druk die Juventus op de Duitse helft op bal en tegenstander uitoefende. De Italiaanse ploeg dwong de fouten bij Bayern zelf af. Eerst faalden David Alaba en doelman Manuel Neuer waarna Paul Pogba de score al in de vijfde minuut kon openen (0-1).

Buitenspel

Na een tweede fout van Neuer, normaal een van de beste keepers van de wereld, tekende Alvaro Morata in de 22e minuut voor 0-2. Die treffer werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Juan Cuadrado maakte zes minuten later dat onrecht ongedaan met een trefzeker schot uit een messcherpe counter, die door Morata schitterend werd opgezet en uitgevoerd (0-2).

Het onherkenbare Bayern kreeg pas vlak voor de rust de eerste kans. Thomas Müller stuitte op doelman Gianluigi Buffon. Kort daarna voorkwam Neuer ternauwernood 0-3 na een inzet van Cuadrado.

Na de pauze verdedigde Juventus stevig en stug. Bayern was vrijwel machteloos en ontsnapte in de 57e minuut bij een doelpoging van de uitblinkende Morata (net over) aan 0-3. Met een rake kopbal zorgde Robert Lewandowski voor hoop en spanning in de Allianz Arena, maar Juventus leek stand te houden. In de extra tijd dwong Müller echter namens het plotseling vastberaden Bayern alsnog een verlenging af. Daarin maakten Thiago en Coman als wisselspelers het verschil: 4-2.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu