Bazoer laat Ajax weer lachen

Bazoer laat Ajax weer lachen ANP

Met een fraaie pegel schoot Riechedly Bazoer zondag Ajax naar een zege op Feyenoord (2-1). ,,Ik raakte de bal heerlijk en zag 'm precies de goede kant opdraaien", lachte de middenvelder nadat hij tot man van de wedstrijd was verkozen. ,,Dit is wat ik wil. Nog vaker belangrijk zijn met doelpunten voor Ajax."

Bazoer bezwoer met zijn treffer een dreigende crisis bij de club die twee keer op rij gelijk had gespeeld. ,,We moesten koste wat kost winnen", zei hij. ,,Ajax speelt altijd met dezelfde intentie. We willen voetballen, ook als de druk groot is. Dat verschil zag je. We wilden winnen en zijn daar voor gegaan."

In zijn eerste hele seizoen in de hoofdmacht van Ajax lijkt de negentienjarige Bazoer af en toe al klaar voor een stap hogerop. Scouts van buitenlandse topclubs zitten wekelijks voor hem op de tribune. ,,Maar ik sta hier tot 2020 onder contract en leer nog steeds", verklaarde hij. ,,Ook in deze wedstrijd maakte ik soms een verkeerde keuze. Maar ik ben blij hoor."

Fans

De vreugde was groot bij Ajax na de zege op de rivaal uit Rotterdam. Davy Klaassen, eindelijk weer fit voor een hele wedstrijd, balde de vuist en schreeuwde het uit na het laatste fluitsignaal. ,,Winnen van Feyenoord blijft heerlijk", zei Klaassen. ,,Je ziet hoe de fans reageren. Nu is het belangrijk dat we volgende week dit weer kunnen opbrengen. Want als je niet wint van FC Groningen, dan heb je weinig aan deze zege."

Aanvoerder Klaassen betrok John Heitinga in de feestvreugde. De verdediger nam zondag afscheid van Ajax en ging na de zege nog eens uitgebreid op de schouders. ,,Dat was prachtig", zei Heitinga. ,,Je ziet dan hoe hecht de groep is. Maar ik vond het ook heel mooi dat de spelers van Feyenoord een erehaag voor mij vormden. Dat is respect. Klasse."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu