BeNe-League handbal start waarschijnlijk zonder Hurry-Up uit Zwartemeer, dat door corona nog niet in actie kan komen

De BeNe-League handbal gaat toch van start in het weekeinde van 10 en 11 oktober. Het is niet waarschijnlijk dat het door corona getroffen JD Techniek Hurry-Up dan al in actie komt.

Cirkelspeler Dragan Vrgoc (links) voor Hurry-Up in actie.

Cirkelspeler Dragan Vrgoc (links) voor Hurry-Up in actie. Foto Archief/Boudewijn Benting

De raad van toezicht en de BeNe-League-manager hebben besloten om over ruim een week met de Belgisch-Nederlandse handbalcompetitie te beginnen. Dat is gebeurd in overleg met de zes Belgische en vijf Nederlandse deelnemende verenigingen, waaronder JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer.

Onverantwoord

Een meerderheid van de clubs wil toch starten met de competitie, die eerder vanwege corona al was uitgesteld. Wel waren de meningen verdeeld. Zo liet de voorzitter van de Belgische club Initia Hasselt, een arts, weten het onverantwoord te vinden met de competitie door te beginnen vanwege het snel toenemend aantal besmettingen.

Hurry-Up zei geen grote bezwaren te hebben dat de BeNe-League, die eerder in september al een maand was uitgesteld, op 10 oktober begint. Wel vragen de Zwartemeerders meteen om uitstel van hun eerste wedstrijd voor de BeNe-League tegen het Belgisch Sporting Pelt, dat Emmenaar Tommie Falke in de gelederen heeft. Hij werd afgelopen seizoen topscorer van de competitie.

Net uit quarantaine

,,Onze spelers komen dan net uit quarantaine en hebben dan nog nauwelijks kunnen trainen. Vandaar dat we vragen om de wedstrijd tegen Sporting Pelt te verplaatsen’’, zegt secretaris Robert Peters van Hurry-Up.

De club uit Zwartemeer telt tien spelers van het eerste team met corona en vijf van het tweede en de A-jeugd. De club krijgt het de komende weken wat het programma betreft zwaar te verduren. Zo moeten de Drenten nog drie wedstrijden inhalen in de play-offs om de Nederlandse titel, die al eerder van start gingen. De duels tegen Bevo, Aalsmeer en Volendam konden wegens de besmettingen niet doorgaan en moeten doordeweeks worden ingehaald.

Tweede keer geschrapt

Door de golf aan coronabesmettingen zit Hurry-Up minstens tot woensdag 7 oktober op slot, waardoor er geen wedstrijden kunnen worden gespeeld en door geen enkel team kan worden getraind. Daardoor wordt volgens Peters dinsdag 6 oktober voor de tweede keer het play-off-duel om de Nederlandse titel tegen Bevo in Panningen geschrapt. Zo moeten de Drenten de komende weken drie play-off-duels en één BeNe-League-wedstrijd inhalen. ,,We krijgen een heel druk programma met twee wedstrijden per week. Dat is pittig’’, vindt de Hurry-Up-secretaris.

Ontwikkelingen op de voet gevolgd

De handbalbonden van Nederland en België staan achter het besluit om toch op 10 oktober met de BeNe-League te beginnen en die niet opnieuw uit te stellen. Naar dat laatste is vanwege het oplopende aantal besmettingen wel degelijk gekeken. Gesteld wordt echter dat er in Nederland en België van de overheden binnen bepaalde richtlijnen gehandbald mag worden. Wel worden de ontwikkelingen van het virus op de voet gevolgd. De kans bestaat dat het speelschema tijdens de competitie aangepast moet worden. De veiligheid van spelers, begeleiders en officials staat volgens de raad van bestuur voorop.

Alle wedstrijden, die in Nederland zeker drie weken zonder publiek moeten plaatsvinden, zijn live te zien op www.bnlhandball.tv .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu