Beachkoppel Brouwer (uit Groningen) en Meeuwsen opent met sterke zege in Tokio

Beachkoppel Brouwer en Meeuwsen openen met sterke zege in Tokio ANP

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het olympisch toernooi begonnen met een sterke zege. De winnaars van het brons bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 versloegen in het lege Shiokaze Park van Tokio hun Amerikaanse tegenstanders Nick Lucena en Phil Dalhausser in twee sets: 21-17 21-18.

Brouwer en Meeuwsen zijn ingedeeld in poule D en treffen in de groepsfase ook nog de Brazilianen Alison Cerutti en Álvaro Morais Filho en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolás Capogrosso. De eerste twee van de poule gaan direct door naar de achtste finales.

Het ervaren Nederlandse koppel speelde in aanloop naar de Spelen wisselvallig, maar daar was weinig van te merken tegen Lucena en Dalhausser, de olympisch kampioen van Peking 2008. In de eerste set hadden de Amerikanen tot halverwege licht overwicht, maar dankzij goed blokkeren en een aantal loeiharde smashes troefde het Nederlandse koppel hun tegenstanders af.

Scherpe combinaties leiden tot voorsprong

In set twee maakten Brouwer en Meeuwsen een achterstand van 5-1 snel ongedaan en kwam hun bekende vechtlust naar boven. Ze pepten elkaar op en met scherpe combinaties namen ze een kleine voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Meeuwsen mocht het wedstrijdpunt maken; zijn bal ging via de handen van een Amerikaan buiten de lijnen.

Het Nederlandse duo, al elf jaar bij elkaar, was dik tevreden met de overtuigende zege. „Dalhausser en Lucena zijn bij elkaar opgeteld 82 jaar en het oudste koppel op dit toernooi, maar het zijn nog steeds fantastische spelers”, zei Brouwer. „Ik ben ontzettend blij met deze overwinning, want we zitten echt in een zware poule.”

Meeuwsen was vooral te spreken over hun spel. „We begonnen wat nerveus, maar ik kreeg al snel door dat we ons goed wisten te focussen op onze taak. We stonden te volleyballen zoals we dat willen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Olympische Spelen
menu