Beachvolleybalster Madelein Meppelink (oud-inwoonster van Emmen) gekozen in bestuur van wereldvolleybalbond FIVB

Madelein Meppelink is toegetreden tot het bestuur van de wereldvolleybalbond FIVB. Foto: ANP/Ronald Speijer

Beachvolleybalster Madelein Meppelink, oud-inwoonster van Emmen, is toegetreden tot het bestuur van de wereldvolleybalbond FIVB.

De tweevoudige olympiër neemt als nieuwe voorzitter van de atletencommissie plaats in het college. Ze is de opvolger van de befaamde Braziliaanse volleyballer Giba, die als secretaris verder gaat. Meppelink is na Michel Everaert de tweede Nederlander in het bestuur van de FIVB.

De wereldvolleybalbond maakte dinsdag de uitslag bekend van de eerste verkiezingen voor het voorzitterschap van de atletencommissie. Tweevoudig Europees kampioen Meppelink ontving een meerderheid van de stemmen en zal de commissie de komende vier jaar leiden. Voor de eerste keer in de historie van de FIVB mag de voorzitter van de atletencommissie ook toetreden tot het bestuur van de wereldvolleybalbond.

Vereerd

,,Ik voel me vereerd om gekozen te worden door mijn collega’s van de atletencommissie”, laat Meppelink weten. ,,Ik kijk uit naar een nieuwe productieve termijn voor de commissie, die al na één termijn heeft bewezen in staat te zijn de stemmen van onze medesporters het best te vertegenwoordigen. We kijken uit naar de toekomst van deze commissie en de toekomst van onze prachtige sport.”

Herman Meppelink, de vader van Madelein, is overigens lid van het bondsbestuur van de Nederlandse volleybalbond Nevobo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu