Beckenbauer eregast in leeg stadion van Bayern München

Beckenbauer eregast in leeg stadion van Bayern München ANP

Franz Beckenbauer zit zaterdag op een nagenoeg lege eretribune als Bayern München in eigen stadion tegen Eintracht Frankfurt speelt. De erevoorzitter is door directeur Karl-Heinz Rummenigge uitgenodigd, net als oud-speler Uli Hoeness.

"Ik ga genieten van het duel en mij volledig concentreren op de acties op het veld", zegt Beckenbauer die al een tijdje geen wedstrijden meer heeft bezocht. "Normaal vraagt altijd iedereen om mij heen wat ik er van vind. Maar dat hoeft nu gelukkig een keer niet."

Rummenigge vertelde onlangs in Bild dat hij het leuk zou vinden als Beckenbauer en Hoeness weer eens naar de Allianz Arena zouden komen. Toeschouwers zijn nog niet welkom in de Bundesliga, vanwege het coronavirus. Maar beide ploegen mogen wel acht tickets verdelen, die meestal naar directieleden gaan.

"Ik moet nog wel allerlei vragenlijsten invullen", vertelde Beckenbauer in Bild. "Maar ik ben ook weer blij dat ik mijn huis eens kan verlaten. Voor voetballers is het misschien wel eens fijn in een leeg stadion te voetballen. Ze bezwijken denk ik dan minder snel onder de druk."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu