Beckerbauer weer in verdachtenbankje

Beckerbauer weer in verdachtenbankje ANP

Opnieuw moet Franz Beckenbauer plaats nemen in het verdachtenbankje. De FIFA onderzoekt of hij heeft betaald of op een andere schimmige manier steun heeft gekregen om het WK van 2006 naar Duitsland te krijgen. Het is bepaald niet de eerste keer dat de Duitser wordt verdacht van het overtreden van de FIFA-regels.

Ruim een maand geleden nog kreeg de voetbalgrootheid van weleer een boete van 7000 Zwitserse frank (6300 euro) en een waarschuwing, omdat hij onvoldoende had meegewerkt aan een onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar).

Diezelfde weigerachtige houding kostte de inmiddels 70-jarige Beckenbauer in 2014 al zijn plekje in de stadions tijdens het WK in Brazilië. 'Der Kaiser' werd voor het toernooi negentig dagen geschorst, maar dat zorgde er niet voor dat hij zich coöperatiever opstelde gedurende het onderzoek.

Onlangs werd duidelijk dat via rekeningen van onder meer de Duitse oud-international geld werd overgemaakt naar Qatar in de aanloop naar het WK van 2006. Bovendien zou Beckenbauer als voorzitter van het organisatiecomité in 2000 FIFA-bobo Jack Warner, inmiddels voor het leven geschorst, WK-tickets hebben beloofd en ontwikkelingshulp voor diens voetbalbond van Trinidad en Tobago. Volgens Beckenbauer stond die deal los van het Duitse WK.

Nieuws

Meest gelezen

menu