Bedenkelijke primeur Danny Buijs; trainer FC Groningen niet op de bank tegen Feyenoord

Danny Buijs moet zaterdagavond op de tribune plaatsnemen in De Kuip. Foto: Cor Lasker

Danny Buijs zit komend weekend niet op de bank bij FC Groningen tijdens het uitduel tegen Feyenoord. De trainer is geschorst, nadat hij zaterdag zijn vierde gele kaart van het seizoen ontving.

Normaal gesproken is een vijfde gele kaart pas fataal in het betaald voetbal, maar voor trainers en begeleiders gelden andere regels en levert een vierde gele kaart al een schorsing van één wedstrijd op.

Buijs is sinds de invoering van de aangescherpte regels voor teamofficials (2019) de eerste trainer in het betaald voetbal die een wedstrijd moet missen als gevolg van een vierde gele kaart. Tegen Willem II werd hij zaterdagavond door scheidsrechter Martin van den Kerkhof bestraft voor tijdrekken. Eerder ontving Buijs kaarten tegen AZ, Heracles en Heerenveen.

 

Toevallig moest Buijs ook vorig jaar al verstek laten gaan tijdens de uitwedstrijd in De Kuip. Toen lagen er privéomstandigheden aan zijn absentie ten grondslag. Assistent-trainer Adrie Poldervaart zal komend weekend de taken van Buijs overnemen.

Nieuws

menu