Bedrijvenvoetbal Bedum zet streep door zaalvoetbaltoernooi. 'Zonder publiek valt het fundament weg'

Foto: Unsplash

Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum heeft vanwege de aangescherpte coronamaatregelen een streep gezet door de winterse variant van haar bedrijvenvoetbaltoernooi.

Dat terwijl, stelt de toernooiorganisatie, alles in kannen en kruiken was: het deelnemersveld was gevuld, de sponsoring was rond en het speelschema lag op de plank.

,,Het is heel vervelend allemaal”, verzucht voorzitter Petra Makkes van Bedrijvenvoetbal Bedum. ,,Door de onlangs afgekondigde maatregelen mogen we echter geen publiek toelaten en is de kantine in de sporthal gesloten. Terwijl bedrijvenvoetbal niet alleen draait om sportiviteit, maar ook om saamhorigheid, gezelligheid en netwerken.”

Conclusie: ,,Zonder publiek valt het fundament onder het bedrijvenvoetbal weg en rest ons maar één beslissing: het zaalvoetbalgala gaat weer niet door.”

Zomerse variant al twee keer afgelast

Wéér niet, inderdaad. Vorig jaar ging vanwege corona eveneens een streep door het zaalvoetbaltoernooi. Zoals de zomerse variant van het bedrijvenvoetbaltoernooi ook al twee keer afgelast werd.

Het bestuur van Bedrijvenvoetbal Bedum richt zich nu op de voorbereiding van de zomereditie op 1 en 2 juli. Makkes: ,,Laten we hopen, dat de zomereditie van het bedrijvenvoetbal in ieder geval wel door kan gaan. We krijgen heel veel signalen dat iedereen wel snakt naar een feestje.”

Het zaalvoetbaltoernooi wordt opgeschort tot december 2022.

Nieuws

Meest gelezen

menu