Benítez vervangt McClaren bij Newcastle

Benítez vervangt McClaren bij Newcastle ANP

Rafael Benítez is de nieuwe trainer van Newcastle United. De komst van de Spanjaard naar de in nood verkerende Engelse club werd vrijdag bekendgemaakt, enkele uren nadat Steve McClaren de laan uit was gestuurd.

Die werd verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de afgelopen tijd. Newcastle staat negentiende van de twintig clubs in de Engelse competitie en degradatie dreigt met nog tien duels voor de boeg. Nadat de ploeg afgelopen weekend ook onderuit was gegaan tegen Bournemouth (1-3) was de maat vol. De clubleiding heeft, volgens een verklaring van Newcastle United, de positie van McClaren onder de loep genomen en besloten dat hij niet meer de juiste man is om de selectie te leiden.

Al dagen werd er gespeculeerd over een mogelijk ontslag van de man die Twente in 2010 naar de titel leidde in de eredivisie. De club excuseert zich dan ook voor alle onzekerheid. ,,We meenden dat we genoeg tijd moesten nemen om zeker te zijn dat we het juiste besluit namen'', aldus Newcastle United.

Degradatie

Benítez moet Newcastle, waar onder anderen Tim Krul, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita en Siem de Jong onder contract staan, behoeden voor degradatie. Hij werd eerder dit voetbalseizoen ontslagen bij Real Madrid, waar het evenmin voor de wind ging en waar Zinedine Zidane nu de trainer is.

,,Handhaving wordt een uitdaging, niet alleen voor mij, maar voor iedereen bij deze club. We moeten de neuzen dezelfde kant op krijgen en ik vraag om onvoorwaardelijke steun'', aldus Benítez.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu