Benitez: Newcastle blijft in Premier League

Benitez: Newcastle blijft in Premier League ANP

Trainer Rafael Benitez weet zeker dat Newcastle United ook volgend seizoen in de Premier League speelt. ,,Dat gaan we in de komende tien competitiewedstrijden regelen'', zei de Spanjaard zaterdag tijdens zijn eerste persconferentie bij zijn nieuwe club.

Benitez werd vrijdag benoemd als opvolger van de ontslagen Steve McClaren. De oud-trainer van FC Twente haalde voor zo'n 100 miljoen euro aan nieuwe spelers, maar belandde vorige week op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Benitez is gewend om voor de titel te spelen. Hij begon dit seizoen bij Real Madrid en had eerder clubs als Chelsea, Liverpool, Internazionale en Napoli onder zijn hoede. ,,Maar eigenlijk maakt dat geen verschil'', stelde hij. ,,De druk is hetzelfde. Je moet in beide gevallen winnen.''

Benitez debuteert maandag bij Newcastle United in de confrontatie met koploper Leicester City. Hij kan bij zijn nieuwe club een beroep doen op de Nederlanders Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en de nu nog geblesseerde doelman Tim Krul.

Nieuws

Meest gelezen

menu