Beoogd assistent-trainer en video-analist voor volleybalteam Lycurgus, Chris Voth, krijgt geen werkvergunnung en is naar Canada vertrokken

Chris Voth verbleef de afgelopen maanden in Groningen, maar mocht niets doen Foto Jan Kanning

De Canadees Chris Voth heeft van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) geen werkvergunning gekregen om bij het Groningse volleybalteam Amysoft Lycurgus aan de slag te gaan als assistent-trainer en video-analist.

Voth, die de afgelopen maanden in Nederland verbleef, is woensdochtend daarom weer vertrokken naar Canada. In Winnipeg moet hij vanwege code rood eerst veertien dagen in verplichte quarantaine.

Ideale kandidaat

De IND heeft drieënhalve maand gedaan over de beslissing om de Canadees niet toe te staan om bij Lycurgus aan de slag te gaan. Volgens de staf van de meervoudig landskampioen volleybal was Voth de ideale kandidaat voor de baan.

Het niet verstrekken van een werkvergunning is volgens de club voor zowel Voth als Lycurgus een grote teleurstelling. In de afgelopen periode is volgens de leiding intern er alles aan gedaan om de Canadees binnenboord te krijgen.

Externe vacature

Volgens Lycurgus kwam er eerder na een externe vacature en via de netwerken van de technische staf geen geschikte kandidaat bovendrijven. Volgens hoofdcoach Arjan Taaij is de combinatie van assistent-coach en video/data-analist dan ook een ‘extreem complexe functie’, waarvoor in Nederland geen geschikte kandidaat te vinden was. Voth, die zelf in meerdere periodes voor Lycurgus speelde, heeft volgens Taaij wel bewezen kwaliteiten om de functie uit te oefenen. Maar hij heeft van de IND dus geen werkvergunning gekregen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu