Berian, Adekoya en Maslák lopen naar goud

Berian, Adekoya en Maslák lopen naar goud ANP

De Amerikaan Boris Berian, de Bahreinse Oluwakemi Adekoya en de Tsjech Pavel Maslák hebben zaterdagavond (lokale tijd) drie gouden medailles opgeëist op de WK indoor in Portland. Vooral de prestatie van Maslák was opvallend; hij verdedigde met succes zijn titel op de 400 meter.

Maslák was de slimste in een enerverende race, waarin de koppositie in rap tempo wisselde. In de laatste honderd meter was de Tsjech het rapst (45,44), voor Abdalelak Haroun uit Qatar (45,59) en Deon Lendore uit Trinidad en Tobago (46,17).

Berian verraste op de 800 meter het hele veld door van kop af een grote voorsprong op te bouwen en die niet meer weg te geven. Antoine Gakeme uit Burundi kwam nog het dichtst bij de winnende tijd van 1.45,83, maar redde het niet (1.46,65). Het brons ging naar de Amerikaan Erik Sowinski (1.47,22).

Adekoya hield op de 400 meter twee Amerikaansen van het goud. De geboren Nigeriaanse vrouw, die uitkomt voor Bahrein, ging aan kop de laatste ronde in en wist uiteindelijk met een tijd van 51,45 de Amerikaanse Ashley Spencer (51,72) en Quanera Hayes (51,74) te kloppen. Lisanne de Witte greep vrijdag naast een finaleplek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu