Bert-Jan Lindeman uit Assen baalt met zes hechtingen in knie van gemiste kans in Vuelta. ’De teleurstelling overheerst’

Magnus Cort Nielsen sleurt aan kop van de vluchtersgroep. Bert-Jan Lindeman (l.) volgt in het laatste wiel. Foto: ANP/HH

Bert-Jan Lindeman uit Assen was donderdag de laatste van de kopgroep die bij Magnus Cort Nielsen kon aanhaken, maar toch moest hij de Deen op het venijnige slotklimmetje naar Alto de la Montaña de Cullera (1,9 kilometer à 9,4 procent) laten gaan.

Cort bleef vervolgens in de slotmeters nog net de aanstormende Primoz Roglic voor en pakte de winst in de zesde Vuelta-rit, iets waarop Lindeman ook zijn zinnenh ad gezet.

„De teleurstelling overheerst”, zei de 32-jarige Drent, die een dag eerder nog een diepe sneewond opliep door een massale valpartij, waarbij veel slachtoffers vielen. Daar lag ook Jetse Bol bij, die donderdag net als zijn landgenoot deel uitmaakte van de vluchtersgroep van vijf man.

Zes hechtingen in knie

Lindeman startte de etappe met zes hechtingen in zijn knie, maar zei daar weinig last van te hebben. „Ik heb er niet veel pijn aan gehad. Magnus was gewoon de sterkste vandaag”, aldus de man van Qhubeka NextHash, die in 2015 een bergetappe won in de Ronde van Spanje.

„Ik vind het een mooie ronde en er liggen best veel kansen. Dit geeft wel vertrouwen, maar ik baal dat het voor mezelf en de ploeg niet is gelukt om te winnen.”

De Drent kwam uiteindelijk als 52ste over de meet, op 1 minuut 58 van winnaar Cort Nielsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu