Bertens gelooft niet dat er dit jaar nog getennist gaat worden

Bertens gelooft niet dat er dit jaar nog getennist gaat worden ANP

Kiki Bertens denkt dat ze haar tennisrackets voorlopig in de kast kan laten staan. "Ik hoop dat ik er heel erg naast zit, maar ik verwacht dat ik dit jaar niet meer aan de bak hoef", zei Bertens tegen Bureau Sport At Home.

"Ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb. Maar we spelen eerst een paar toernooien in Europa, waaronder in Italië. En daarna wacht ons een trip naar Amerika, met als afsluiting de US Open in New York. Dus ja, het wordt erg lastig", aldus de nummer 7 van de wereld.

"Misschien gaan we het proberen zonder publiek, maar is het dan alsnog veilig voor ons? Je hebt ook te maken met mensen die moeten werken achter de schermen."

Virtueel toernooi

Voorlopig ligt het circuit stil tot juli, maar de verwachting is dat het seizoen verder wordt opgeschort. Dat houdt in dat de tennisfans minder lang kunnen genieten van Rafael Nadal en Roger Federer, beiden in hun nadagen. Bertens verwacht dat de fans ze nog wel mogen bewonderen.

Bertens: "Ik denk dat bijna niemand afscheid gaat nemen in een periode dat er niet gespeeld wordt. Ze zullen sowieso wel terugkeren en daarna een beslissing nemen."

Momenteel doet Bertens mee aan het virtuele toernooi van Madrid, waar ze inmiddels is doorgedrongen tot de halve finales.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu