Bertens verdedigt virtueel tennistitel Madrid Open

Bertens verdedigt virtueel tennistitel Madrid Open ANP

Tennisster Kiki Bertens heeft zich aangemeld als deelnemer van de virtuele versie van het Madrid Open. De Nederlandse nummer zeven van de wereld won vorig jaar het echte graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad, maar door de coronacrisis kan het vooraanstaande toernooi dit jaar niet doorgaan.

De organisatie heeft om die reden een toernooi gepland dat met de controller kan worden gespeeld. Het virtuele Madrid Open heeft een serieus karakter. Het is alleen toegankelijk voor profspelers en er is ook prijzengeld; 150.000 euro bij de mannen én de vrouwen. Het toernooi wordt gehouden van 27 tot en met 30 april.

Het prijzengeld is wel bestemd voor goede doelen. De winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen mag ook een bedrag schenken aan tennissers van wie ze weten dat die het financieel zwaar hebben in deze toernooiloze periode, waarin profs geen cent verdienen.

Bertens geeft op Instagram aan dat ze nog wel even moet oefenen. Ze is niet echt vertrouwd met de computergame Tennis World Tour. Andere topspelers die meedoen zijn onder anderen Rafael Nadal, Andy Murray, Angelique Kerber en John Isner.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu