Bertens verliest eerste ronde Australian Open

Bertens verliest eerste ronde Australian Open ANP

Het is tennisster Kiki Bertens niet gelukt om de tweede ronde van de Australian Open te bereiken. Ze verloor in twee sets van Laura Siegemund: 4-6 5-7.

Bertens had geregeld moeite met haar service. Daardoor sloeg ze onder meer veel dubbele fouten. Na twee uur spelen bleek Siegemund sterker en staat daardoor voor het eerst in de twee ronde van een grandslamtoernooi.

Bertens was de enige Nederlandse speelster die zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi in Melbourne had geplaatst. Ze was echter niet opgewassen tegen de 27-jarige Duitse die plaats 97 bezet op de wereldranglijst. Bertens, die twee plaatsen hoger staat, moest de Nederlandse eer in het enkelspel hooghouden nadat Thiemo de Bakker en Robin Haase maandag al in de eerste ronde onderuit gingen.

Vorig jaar bereikte Bertens de tweede ronde in Melbourne waarin ze niet was opgewassen tegen de Canadese wereldtopper Eugenie Bouchard. De Wateringse komt nog wel in actie in het dubbelspel. Bertens, samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson als veertiende geplaatst, komt uit tegen het Russisch/Italiaanse koppel Svetlana Koeznetsova en Roberta Vinci.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu