Bertens zet Oranje in Moskou op voorsprong

Bertens zet Oranje in Moskou op voorsprong ANP

Kiki Bertens heeft zaterdag tijdens de Fed Cup in het Olympisch Stadion van Moskou voor een verrassing gezorgd. De kopvrouw van de Nederlandse tennisploeg zette Oranje op voorsprong in de eerste partij van het duel met het favoriete Rusland in de wereldgroep (1-0). Bertens versloeg Ekaterina Makarova, de nummer 31 van de wereld, op de hardcourtbaan in twee sets: 6-3 6-4.

Beide speelsters kwamen voor de eerste keer tegen elkaar uit. Bertens, de nummer 106 van de wereldranglijst, was eerst nog wat nerveus. Ze leverde in de eerste game meteen haar service in. Makarova had voor eigen publiek echter eveneens last van zenuwen. Bertens brak de 27-jarige Russin direct terug en hield daarna het initiatief, met dank ook aan haar prima service.

De Nederlandse troef sloeg op het eerste setpunt meteen toe en bleef ook in de tweede set koelbloedig haar kansen benutten. Geholpen door het rommelige weerwerk van Makarova, die af en toe een wanhopige indruk maakte, ging Bertens resoluut op de overwinning af. Met een prima service haalde ze op haar eerste wedstrijdpunt de overwinning binnen.

Richel Hogenkamp

In de tweede partij neemt Richel Hogenkamp het zaterdag op tegen Svetlana Koeznetsova.

Oranje komt voor het eerst in achttien jaar in actie in de wereldgroep van het tennistoernooi voor landenteams. De equipe van captain Paul Haarhuis dwong in april vorig jaar promotie af door Australië te verslaan. Tegen Rusland is een plek in de halve finales van de Fed Cup de inzet.

Nieuws

Meest gelezen

menu