Bestuur CH De Wolden valt uiteen. Toch is het voortbestaan van het paardensportevenement niet in gevaar, zegt initiatiefnemer Jan Broek

Ondanks het opstappen van drie bestuursleden van het Internationale CH De Wolden is het voortbestaan van het paardensportevenement niet in gevaar. Dat stelt Jan Broek, initiatiefnemer en ook de man op wiens terreinen het evenement dit jaar voor de 17de maal georganiseerd had kunnen worden.

In 2018 was Jur Vrieling - met Zypern III - de winnaar van de Grote Prijs.

In 2018 was Jur Vrieling - met Zypern III - de winnaar van de Grote Prijs. Foto: Archief Persburo Melissen

De oorzaak van de breuk is wel degelijk terug te herleiden tot het aflastenvan de editie 2021. ,,Ik zag opties om het evenement door te laten gaan, net zoals de organisatoren van het Rotterdamse CHIO en het CSI Ommen die mogelijkheden zagen. Daar dachten voorzitter Christiaan Hendriksen, vice-voorzitter Peter Pluijter en bestuurslid Remmo Hendriks anders over. Dat deze heren nu vinden dat het respect en de chemie weg is zijn hun conclusies, waarin ik mij niet kan vinden", aldus Jan Broek.

Financiële risico's te groot

Christiaan Hendriksen, die als spreekbuis van het opgestapte trio optreedt, vertelt: ,,Wij kwamen tot de conclusie dat de financiële risico's voor de organisatie te groot zouden zijn als we het CH De Wolden in 2021 hadden georganiseerd. Wij zagen een tekort ontstaan van ongeveer een ton en dat kan deze organisatie niet dragen."

,,Wij waren er met ons drieën over eens dat, nadat Jan Broek met ons onwrikbare standpunt om de wedstrijd te cancelen werd geconfronteerd, er van zijn zijde het respect voor ons standpunt totaal afwezig was. Vanaf dat moment wilde Jan Broek ook niet meer met ons discussieren en daarom had het voor ons ook geen zin een externe bemiddelaar te gaan zoeken, om te kijken hoe we uit deze impasse konden komen."

De laatste editie

Daar komt bij dat voor Peter Pluijter, die 75 jaar wordt, de eerstvolgende editie de laatste zou zijn. ,,Ook ik had aangegeven geen tien jaar meer aan te willen blijven", aldus Hendriksen.

Jan Broek vertelt dat er al een nieuw bestuur is aangetreden. Naast zijn zoon Michel, die als voorzitter optreedt, is ook Ingrid Snijders tot het bestuur toegetreden. Het derde bestuurslid is Jan Broek zelf. ,,Wij gaan hard aan het werk om het concours van 2022 in de benen te zetten. Daarnaast wil ik niets verkeerd van de drie opgestapte bestuursleden zeggen, want zij hebben zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet om dit evenement naar dit niveau te tillen".

Christiaan Hendriksen daarover: ,,Wij laten het evenement nu financieel gezond achter, dus financieel staat niets de editie van 2022 in de weg. Dat zou anders zijn geweest wanneer we in 2021 het concours door hadden laten gaan".

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu