Bestuur van het Groningse volleybalteam Lycurgus is met drie nieuwe leden op peil gebracht

Lycurgus is bestuurlijk klaar voor de toekomst. Foto Jan Kanning

Het bestuur van de Stichting Topvolleybal Groningen, waaronder het eredivisie-volleybalteam van het Groningse Amysoft Lycurgus valt, is met drie nieuwe leden op peil gebracht.

Het is met ingang van 1 december 2020 uitgebreid met Jeroen Dorreboom, Saskia de Graaf en Niek Hollewand. Daardoor bestaat het bestuur met de eerder dit jaar aangetreden Abe Meininger en voorzitter Arie Wink nu uit vijf leden. Van het oude interim bestuur zijn een aantal leden om verschillende redenen afgetreden.

Financiële problemen

Dat interim bestuur trad aan vanaf 1 mei 2019 toen de overkoepelde stichting en Lycurgus zwaar in de financiële problemen zaten. Een aantal mensen besloot om onder leiding van Arie Wink en hoofdsponsor Nedmag de organsiatie weer financieel gezond proberen te krijgen en meervoudig landskampioen Lycurgus weer goede toekomst te geven.

Dorreboom (46) is de nieuwe penningmeester, De Graaf (61) neemt het secretariële deel op zich en Hollewand (32) is bestuurlijk verantwoordelijk voor marketing en partnerships. De ervaren volleybalrot Meininger (70) heeft technische zaken in zijn portefeuille.

Accountant

Dorreboom werkt als accountant bij MTN Accountants in Groningen, dat per 1 januari over gaat naar KroeseWevers. De nieuwe financiële man heeft een actief verleden bij volleybalclub Doles in Harkstede. Een dochter en zoon volleyballen bij Donitas. De Graaf was in het verleden speelster van Lycurgus. Qua werk is de Groningse actief in politiek bestuurlijke organisaties in het Noorden van Nederland. Recent als directiesecretaris Nationaal Coördinator Groningen. Hollewand is marketing- en communicatieadviseur bij Amysoft Lycurgus-partner INTER-PSY. Daarnaast werkt de Groninger als zelfstandig ondernemer.

Rianne Folkerts

Uit het bestuur verdwenen zijn Geert van der Schuur, Tonnie de Jonge en Rianne Folkerts. Van der Schuur was in het interim bestuur penningmeester, terwijl De Jonge, die al eerder aangaf zijn bestuurswerk niet meer zijn andere activiteiten te kunnen combineren, zich met de commerciële kant bezighield. Folkerts was de enige, die al in functie was in het oude bestuur toen de stichting in grote problemen belandde. Zij is nu na vijf jaar gestopt.

De afgetreden penningmeester Van der Schuur heeft volgens Lycurgus de afgelopen tijd veel werk verzet om een financieel bestendige structuur voor de toekomst neer te zetten. Het nieuw samengestelde bestuur moet Lycurgus onder meer met andere direct betrokkenen door de coronacrisis loodsen.

Nieuws

Meest gelezen

menu