Bestuurscrisis bij FC Barcelona

Bestuurscrisis bij FC Barcelona ANP

Terwijl er door de coronacrisis niet wordt gevoetbald is het op bestuurlijk vlak bijzonder onrustig bij FC Barcelona. Zes bestuursleden zijn opgestapt. Zij zijn het niet eens met het beleid van voorzitter Josep Maria Bartomeu, die met name bij zijn aanpak van de coronacrisis en de gevolgen voor de club fouten maakt volgens het zestal.

In een verklaring stellen de directeuren er geen vertrouwen meer in te hebben dat Bartomeu de consequenties van de crisis op de juiste manier aanpakt. De club heeft veel minder inkomsten en liet de selectie al 70 procent van haar salaris tijdelijk inleveren, een besluit dat de spelers in de media moesten vernemen.

Ook zijn de besstuursleden boos over het inhuren eerder dit jaar van het bedrijf I3 Ventures dat bijhoudt wat er op de sociale media over de club verschijnt. Bartomeu ontkende eerder hardnekkige geruchten dat via dat bedrijf accounts werden gecreëerd waarop kritiek werd geleverd op mogelijke opvolgers van hem, maar ook op spelers en oud-spelers van de Catalaanse club. Bartomeu zegde het contract met I3 Ventures wel op.

Vervroegde voorzittersverkiezingen

Fans en ook spelers hebben zich de laatste tijd negatief uitgelaten over Bartomeu. De opgestapte bestuursleden, onder wie de vicevoorzitters Emili Rousaud en Enrique Tombas, vragen om vervroegde voorzittersverkiezingen te houden. "We zijn op een punt beland dat we de manier waarop de club wordt bestuurd niet meer kunnen ondersteunen, zeker met de belangrijke uitdagingen die ons te wachten staan vanwege de coronacrisis", schreef het zestal in een open brief. "Onze laatste dienst aan de club is het vragen om verkiezingen zo gauw de omstandigheden dat toelaten, zodat de club de komende tijd op de best mogelijk manier kan worden geleid."

Bartomeu is sinds 2014 voorzitter en volgend jaar niet herkiesbaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu