Betaald voetbal Engeland wil collectief loonoffer

Betaald voetbal Engeland wil collectief loonoffer ANP

De clubs in het Engelse betaald voetbal, waaronder de Premier League, willen tijdelijk de loonbetalingen uitstellen. Er is voor woensdag een bijeenkomst gepland met de vakbond van de profvoetballers PFA om tot een overeenkomst te komen, meldt de BBC. Het is een manier om de clubs financieel door de coronacrisis te helpen.

Het profvoetbal in Engeland ligt in ieder geval stil tot 30 april. De Premier League en de Football League willen wel graag de competities afmaken, maar hebben duidelijk gesteld dat er pas weer gespeeld kan worden als het veilig is en de omstandigheden het toelaten.

De spelers van Leeds United, koploper in de Championship, hebben zelf salarisuitstel aangeboden. Birmingham City heeft de spelers die meer dan 6000 pond per week verdienen gevraagd de komende vier maanden genoegen te nemen met de helft. De PFA streeft naar een collectieve benadering.

De mondiale vakbond Fifpro prijst de spelers van grote en rijke clubs die uit eigen beweging een loonoffer brengen, maar waarschuwt dat hun voorbeeld niet de spelers van de kleinere clubs onder druk mag zetten. "We kunnen alleen een beroep doen op gezond verstand dat de maatregelen van de eliteclubs en spelers niet zomaar voor iedereen gelden", aldus algemeen secretaris Jonas Baer-Hoffmann.

Nieuws

Meest gelezen

menu