Betaald voetbal niet aan banden wegens uitzondering op maatregelen, publiek blijft verboden

Foto: ANP

Ondanks het verbod van sporten in teamverband waarbij de anderhalve meter afstand niet mogelijk is, mag er gewoon gevoetbald blijven worden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie.

Voor profvoetbal en alle andere sporters met een A-status wordt namelijk een uitzondering gemaakt op de verscherpte coronamaatregelen, zei premier Mark Rutte vanavond tijdens een persconferentie.

,,Het betaald voetbal in de ere- en eerste divisie kan op de huidige voet door, dus zonder publiek”, refereerde hij aan de beslissing van eind september om alleen nog maar voor lege tribunes te spelen. Die maatregel gold aanvankelijk voor de duur van drie weken, maar wordt dus verlengd.

Amateursport

Voor amateursporten worden alle competities stilgezet, mede om de reisbewegingen te beperken. Alleen sporten waarbij de anderhalve meter afstand in acht genomen kan worden, mogen op voorwaarden nog uitgeoefend worden. Ook blijven de sportscholen open.

,,Voor sporters boven de 18 in teamverband geldt een maximum van vier mensen en altijd op anderhalve meter afstand”, gaf Rutte aan. ,,Een partijtje tennis kan, als je maar niet gaat dubbelen, hardlopen met z’n vieren mag wel.”

Voor topsporters gelden er minder strikte regels, voegde hij eraan toe. ,,Zij mogen op Papendal en een paar andere aangewezen locaties wel blijven trainen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu