Beter Bayern wint niet van Dortmund

Beter Bayern wint niet van Dortmund ANP

Bayern München heeft stand gehouden in de strijd om de Duitse titel. Borussia Dortmund had zaterdag in eigen huis tot op twee punten kunnen komen, maar was de mindere in de Duitse topper. Die eindigde in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Toch was de wedstrijd verre van saai. Bayern was van het begin af aan iets beter en dat overwicht groeide tijdens de wedstrijd. Dortmund streed echter vol overgave en kreeg wel degelijk kansen. De grootste mogelijkheden in beide helften waren echter voor Bayern. Zo kreeg Arjen Robben, die steeds meer opviel, een paar kansen uit de tweede lijn en wist Douglas Costa oog in oog met keeper Roman Bürki niet te scoren.

Na rust bleef Dortmund, ondanks het overwicht van Bayern, aanvallend spelen. Dat leverde al snel een paar kansen op, waarbij keeper Manuel Neuer moest ingrijpen. Zo keerde hij een inzet van topschutter Pierre-Emerick Aubameyang. Aan de andere kant schoot Robben eerst net, en daarna wel heel ruim over.

Lat

De grootste kans volgde halverwege de tweede helft en was voor Bayern. Na een hoekschop trof een ziedend schot van Arturo Vidal via doelman Bürki de lat.

Bayern houdt vijf punten voorsprong in de competitie (63 om 58 punten) met nog elf wedstrijden te gaan. Van nummer drie Hertha BSC hebben beide ploegen niets te vrezen. Die staat, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld, zestien punten achter.

Nieuws

Meest gelezen

menu