Biden steunt voetbalsters in strijd met Amerikaanse bond

Biden steunt voetbalsters in strijd met Amerikaanse bond ANP

De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden van de Democratische partij heeft zich zaterdag gemengd in de discussie over de betaling van de Amerikaanse voetbalsters van het nationale team. Hij steunt de speelsters in hun strijd en riep ze op niet op te geven, ondanks de nederlaag die ze hadden geleden in de rechtbank.

De rechter in Los Angeles verwierp de bewering dat de vrouwen ten opzichte van het mannenteam worden onderbetaald. Dat is een belangrijke overwinning voor de Amerikaanse voetbalbond die hoopt op een snelle verzoening met de speelsters.

Biden riep de Amerikaanse voetbalbond via Twitter op nu werk te maken van de gelijke betaling. "En anders kun je, als ik president ben, ergens anders op zoek naar financiering voor het wereldkampioenschap", dreigde hij.

Een woordvoerster van de speelsters zei dat ze van plan zijn in beroep te gaan tegen de beslissing. Sterspeelster Megan Rapinoe, die zich een dag eerder had aangeboden als 'running mate' van Biden, gaf eveneens aan de strijd voor gelijkheid niet te zullen opgeven.

Nieuws

Meest gelezen

menu