Blokhuijsen begint ziek aan 1500 meter

Blokhuijsen begint ziek aan 1500 meter ANP

Jan Blokhuijsen begint zondag allerminst topfit aan de tweede schaatsdag bij de WK allround in Berlijn. De nummer twee van het klassement is in de nacht van zaterdag op zondag ziek geworden in zijn hotelkamer. Hij gaat niettemin van start op de 1500 meter waarbij hij in de twaalfde en laatste rit uitkomt tegen titelverdediger Sven Kramer, die een voorsprong van 0,87 seconde verdedigt op zijn vroegere ploeggenoot.

,,Toen ik vannacht wakker werd, dacht ik nog dat ik niet meer zou rijden'', liet Blokhuijsen bij aankomst in het Sportforum bij de NOS weten. ,,Inmiddels voel ik mij weer wat beter. Ik ga er het beste van maken. Het is toch voor mij de laatste wedstrijd van het jaar, ik kan mezelf de vernieling inrijden zogezegd. Daarna heb ik alle tijd om helemaal te herstellen.''

Kramer reageerde verrast op de fysieke tegenvaller voor Blokhuijsen. ,,Echt? Dan blijven er weinig over zo'', doelde hij op andere concurrenten als Denis Joeskov (blessure) en Bart Swings (diskwalificatie) die al geen rol meer spelen in het klassement.

Nieuws

Meest gelezen

menu