Bodi del Grosso dolblij met brons op NK Beloften

Bodi del Grosso op de VAM-berg. Foto: Rudie Ottens

Bodi del Grosso ging op het NK voor beloften de sprint van vijf koplopers vol overtuiging aan en kwam juichend over de streep. Hij pakte brons.

Door de zege van ploeggenoot Stijn Daemen kon de renner uit Eelde prima leven met zijn derde plaats, al had Del Grosso (19) natuurlijk heel graag zelf het goud gewonnen. ,,Maar dit was wat erin zat. Ik ging de sprint aan om te winnen, maar Stijn kwam er hard overheen en als het dan je ploeggenoot is die naar het goud sprint, dan kan ik daar als jonge coureur heel goed mee leven. Hopelijk komt mijn tijd om het rood-wit-blauw te winnen nog een keer.”

Titelverdediger Dekker onderuit

Del Grosso zag in dat hij niet te lang moest wachten om zich met de strijd te bemoeien. David Dekker – vader en oud-prof Erik groeide op in Fluitenberg – ging als titelverdediger onderuit en kon uiteindelijk de sprong niet maken. Ook Adne Koster uit Roden kon zijn stempel niet dusdanig op de wedstrijd drukken zoals hij vooraf had gehoopt.

Del Grosso streek samen met de latere nummer twee Mick van Dijke uit Zeeland neer op een kopgroep van drie die al in de beginfase ten aanval was getrokken. In de slotronden zag de coureur uit Eelde nog zijn ploeggenoot Stijn Daemen en Nils Sinschek aansluiten en toen was de slag gemaakt.

,,Ik heb niet getwijfeld om vroeg aan te vallen. Er stond wel wind, maar niet zodanig dat je er last van had. Ik wilde me hier graag tonen. Als inwoner van Drenthe is het natuurlijk prachtig om hier zo van voren te rijden en ook nog op het podium te komen. Stijn maakte het ook nog helemaal af voor het team. Dit is voor mij een heel mooie bekroning van dit jaar.”

‘De opvolging van de klimmen is zwaarder dan je vooraf verwacht’

Stijn Daemen (21) uit Landgraaf was als Limburger onder de indruk van de klimmeters die er gemaakt moesten worden in Drenthe. ,,Zelfs iemand die de Limburgse heuvels gewend is, heeft hier zowaar afgezien. De opvolging van de klimmen is zwaarder dan je vooraf verwacht. Ik voelde onderweg dat ik goed was en besloot daarom niet langer te wachten en mee te springen toen Sinschek in de tegenaanval ging.”

,,In de slotfase heb ik alles op de sprint gezet. Ik zorgde dat ik met goede snelheid naar beneden kwam, zodat ik die kon gebruiken om alles eruit te gooien op de laatste keienklim. Ik had nog voldoende over om te winnen. Heel bijzonder om dit gekke coronajaar toch zo te bekronen met een Nederlandse beloftentitel. Dat maakt dit jaar toch zeer geslaagd”, aldus Daemen, die in maart derde werd in de door Tijmen Eising (Emmen) gewonnen Ronde van Groningen.

,,Na die tijd heb ik eigenlijk niet meer gekoerst tot vorige week, toen ik Dwars door het Hageland reed. Ik heb daar in de aanval gereden met een paar sterke coureurs. Het was de investering die ik nodig had om hier te schitteren.” Adne Koster kwam als negentiende over de streep, David Dekker – met een pijnlijke heup – werd dit keer 39ste.

Nieuws

Meest gelezen

menu