Boekarest volgend jaar weer speelstad EK

Boekarest volgend jaar weer speelstad EK ANP

Boekarest is ook volgend jaar een van de speelsteden van het EK voetbal. Dat heeft het ministerie van Sport van Roemenië laten weten.

In Boekarest stonden drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma als het EK deze zomer was gehouden. De Europese titelstrijd is echter uitgesteld naar de zomer van 2021, vanwege het coronavirus.

De UEFA wil de eindronde volgend jaar in principe in dezelfde twaalf steden afwerken. De Europese bond moet echter in alle landen met de autoriteiten nieuwe afspraken maken.

Steden houden

"In principe willen we het EK in twaalf steden houden. Maar als dat niet lukt, zijn we bereid om het in tien, negen of zelfs acht te doen", zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin afgelopen week. "Bij drie steden zijn wat problemen, daar discussiëren we nog mee."

Amsterdam wil met de Johan Cruijff ArenA ook weer als gastheer van het EK dienen. Alle afspraken moeten echter nog op papier worden gezet. Van onder meer Bilbao en Rome is bekend dat er twijfels zijn over huisvesting van het EK in 2021.

De UEFA hoopt voor 17 juni met alle twaalf speelsteden een akkoord te hebben. Mede daarom is een bestuursvergadering die gepland stond voor 27 mei zo'n drie weken uitgesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu