Profbokser Ben Tingen uit Bovensmilde wordt steeds meer ondernemer en denkt na over einde sportcarrière. Samenwerking met Nick van der Valk, oud-jeugdspeler FC Groningen en hoteldirecteur in Assen biedt nieuwe kansen

Corona had sportschoolhouder en bokser Ben Tingen uit Bovensmilde zowel zakelijk als qua gezondheid goed te pakken. Maar nu is hij weer helemaal het mannetje. De samenwerking met Nick van der Valk, oud-jeugdspeler van FC Groningen, opent nieuwe mogelijkheden.

Bokser Ben Tingen (rechts) en Nick van der Valk proosten op hun samenwerking.

Bokser Ben Tingen (rechts) en Nick van der Valk proosten op hun samenwerking. Foto Jaspar Moulijn

,,Toen ik ziek werd door corona voelde ik me zo waardeloos, maar dat is gelukkig voorbij. Het gaat weer een stuk beter’’, vertelt de 37-jarige Ben Tingen, die als profbokser nog steeds de Intercontinentale titel in het cruisergewicht op zijn naam heeft staan. Hij doet zijn verhaal in het Van der Valk Hotel Assen, waar sinds anderhalf jaar Nick van der Valk met vrouw Sophie de directie vormt. Nick (30) speelde in het verleden in de A1 van FC Groningen, nadat hij gescout was door Martin Koeman. Hij krijgt een aantal keren per week een pittige bokstraining van Tingen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's