Bokser Mayweather wil nu de beste trainer worden

Bokser Mayweather wil nu de beste trainer worden ANP

Floyd Mayweather heeft weer een nieuw doel. De Amerikaanse oud-profbokser, die zijn hele carrière ongeslagen bleef, gaat zich richten op het trainen van jonge talenten. "Ik beloof je: ik zal een van de beste trainers ter wereld worden", schrijft Mayweather op Instagram.

De 43-jarige Amerikaan, die schatrijk werd in de ring en door velen wordt gezien als de beste bokser ooit, verloor onlangs zijn oom Roger. 'Uncle Roger' was jarenlang de trainer van Mayweather. Hij overleed vorige maand op 59-jarige leeftijd. "Ik wil de mensen om me heen nu op dezelfde manier helpen als hij bij mij heeft gedaan. In deze tijden, waarin we op onszelf zijn aangewezen vanwege het coronavirus, heb ik nagedacht over hoe ik het verschil kan maken in andermans leven en hoe ik mensen kan helpen om hun doelen te halen."

Mayweather publiceerde onlangs een filmpje waarin hij zijn zoon Koraun bokstraining gaf en hij heeft nu ook zijn 14-jarige neefje onder z'n hoede genomen. "Ik wil mijn bijdrage leveren aan de wereld en ervoor zorgen dat anderen hun potentie ook gaan delen met de rest van de wereld", aldus de bokser die de bijnaam 'Money' kreeg vanwege zijn royale inkomsten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu