Bondscoach Jans maakt definitieve selectie Noord-Nederland voor semi-interland tegen Duitsland bekend

Bondscoach Ron Jans van Noord-Nederland heeft de definitieve selectie bekend gemaakt voor de semi-interland tegen Noord-Duitsland van aanstaande zaterdag.

De keuzeheer van Noord-Nederland wordt tijdens de historische Nederlands-Duitse voetbalclash onder meer herenigd met Gibril Sankoh met wie hij bij FC Groningen ooit mooie successen vierde. De verdediger speelt tegenwoordig voor ACV.

Andere namen uit de selectie zijn Jesse Renken (Harkemase Boys), Remi Klaassens (Achilles 1894), Romano Djababoe (HZVV) en Marcel Pannekoek (vv Winsum). Onder de 22 uitverkoren spelers bevinden zich elf afgevaardigden van Drentse amateurclubs, acht spelers die voor Friese topverenigingen uitkomen en drie voetballers uit de hoogste regionen van het Groninger amateurvoetbal.

Jans staat er niet alleen voor. De hoofdtrainer heeft een uitgebreide staf samengesteld voor de eerste officiële semi-interland sinds 1960. Zo mag hij Paul Weerman (Achilles 1894) en Wilko Niemer (Alcides) tot zijn assistenten rekenen. Bas Roorda (FC Groningen) is keeperstrainer, Jantinus Mulder (HZVV) teammanager. Met arts Reinoud Brouwer en fysiotherapeut Lieke Huls is ook de medische staf op orde.

Popelen

Ron Jans staat te popelen om de confrontatie met de Duitsers aan te gaan. Het is zijn eerste klus als trainer sinds hij bij FC Groningen aantrad als technisch manager. Van die functie nam hij onlangs afscheid. ,,Ik heb nog even contact gehad met mijn collega van Duitse zijde’’, vertelt de bondscoach. ,,Ik kon hem mededelen dat we op kunstgras spelen in Emmen. Dat wist hij nog niet. Voor mij een indicatie dat wij verder zijn met onze voorbereiding dan zij. Er waren aan die kant ook nog wel wat personele problemen. Bij ons valt dat erg mee. Ik kijk enorm uit naar zaterdag.’’

Op Anjo Willems na, die nog nacompetitie speelt met VKW, heeft Jans donderdagavond op het veld van VAKO al zijn mannen bij elkaar voor de centrale training. Die begint om 20.00 uur en is openbaar. Nande Wielink (ACV) sluit aan als eerste reserve.

De semi-interland staat voor zaterdag om 15.00 uur op de rol op De Oude Meerdijk in Emmen. Ook daar geldt vrij entree. De wedstrijd tussen Noord-Nederland en Noord-Duitsland kent een rijke geschiedenis, werd voor het eerst gespeeld in 1913 en voor het laatst in 1960. Toen verdween de affiche van de kalender door de invoering van het betaald voetbal, waardoor clubs minder gemakkelijk hun spelers afstonden. Met de wedstrijd in Emmen wordt de semi-interland nieuw leven ingeblazen. Het is de bedoeling dat het ‘Duel!’, zoals de wedstrijd officieel heet, weer jaarlijks op de agenda komt te staan. Het ene jaar zal Nederland als gastheer optreden, het andere jaar Duitsland.

Selectie

Definitieve selectie Noord-Nederland: 1. Nick Borgman (vv Hoogeveen), 2. Erik Jansema (Harkemase Boys), 3. Jesse Renken (Harkemase Boys), 4. Joost Jesse Visser (Buitenpost), 5. Gibril Sankoh (ACV), 6. Peter Fokke (Alcides), 7. Alex Zomer (HZVV), 8. Ale de Boer (ONS Sneek), 9. Remi Klaasens (Achilles 1894), 10. Joris Voest (Harkemase boys), 11. Henny Bouius (Harkemase Boys), 12. Thomas Reinders (vv Hoogeveen), 13. Frits Dantuma (ONS Sneek), 14. Jim Veltmaat (MSC Meppel), 15. Marcel Pannekoek (vv Winsum), 16. Ids Hannema (Achilles 1894), 17. Jermain Baicadila (Alcides), 18. Ruendel Martina (ON Groningen), 19. Anjo Willems (VKW), 20. Arnoud Bentum (Be Quick 1887), 21. Romano Djababoe (HZVV), 22. Curty Gonzales (ONS Sneek)

Nieuws

Meest gelezen

menu