Bondscoach Mancini: uitstel EK kan voor Italië goed uitpakken

Bondscoach Mancini: uitstel EK kan voor Italië goed uitpakken ANP

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini is van mening dat het uitstel van het EK van 2020 in het voordeel van zijn team kan uitpakken. Toch voorziet hij ook moeilijkheden omdat hij zijn spelers straks in september, bij de volgende interlands, bijna tien maanden niet bijeen heeft gehad.

"Als we in juni het EK hadden gespeeld, hadden we een goede kans gehad. Maar misschien hadden we te maken gekregen met teams die beter voorbereid waren omdat ze de ploeg eerder hebben verjongd óf een bestaande sterke formatie zoals Frankrijk", zei Mancini. "Maar wij kunnen meedoen om de prijzen. Ik hoop coach te zijn van het Italiaanse team dat voor het eerst sinds 1968 het EK wint."

De Italiaanse ploeg won alle tien de kwalificatiewedstrijden en is voorzien van nieuw elan. Mancini: "Maar met nog een jaar krijgen de jongens de kans om in elk opzicht te verbeteren, ze zullen nog meer ervaring opdoen."

September

Italië is hard getroffen door het coronavirus en het land trof nam al snel rigoureuze maatregelen. Voetbal is dan ook al weken van ondergeschikt belang in het voetbalgekke land. Pas in september hoeft de nationale ploeg weer in actie te komen.

"We hebben elkaar al maanden niet gezien. Als we elkaar zien in september is het bijna een jaar geleden", aldus de coach. "Het zal moeilijk worden. We hebben dan een drukke kalender met de Nations League, het Europees kampioenschap en de WK-kwalificatiewedstrijden. Er zullen maar heel weinig mogelijkheden zijn om te trainen."

Nieuws

Meest gelezen

menu