Bondscoach Wiegman stil van overlijden oud-voetbalster Migchelsen

Bondscoach Wiegman stil van overlijden oud-voetbalster Migchelsen ANP

Namens de KNVB heeft Sarina Wiegman, bondscoach van de voetbalsters, met ongeloof gereageerd op het overlijden van Liesbeth Migchelsen, met wie ze nog in Oranje voetbalde. Migchelsen, onder meer ook oud-speelster van Saestum en AZ, overleed dinsdag na een kort ziekbed op 49-jarige leeftijd. Ze kwam tussen 1990 en 2008 95 keer uit voor het Nederlands elftal, vaak als aanvoerster.

"Wat een ongelooflijk heftig bericht. Ben er stil van", reageerde Wiegman op de site van de KNVB. "We zijn generatiegenoten en hebben jaren met elkaar gevoetbald in Oranje. Zij was letterlijk en figuurlijk onze 'rots in de branding': een grote, sterke en fitte vrouw. Daarna kruisten de paden nog af en toe op en rond de velden. Onvoorstelbaar en verdrietig dat ze zo jong is overleden. Ik wil haar familie en vrienden vanaf deze plaats heel veel sterkte toewensen om dit verlies te kunnen dragen."

Ook recordinternational Sherida Spitse heeft herinneringen aan de in Harderwijk geboren Migchelsen. Bij haar debuut in Oranje werd Spitse op de kamer bij Migchelsen ingedeeld. Ze noemt haar trouw, lief en vaak op zichzelf. "Er werd gezegd: dan heb je de ergste van het stel gehad. Ik dacht, oh, oké. Komt vast goed. En dat was ook zo. We konden het direct al goed samen vinden."

Migchelsen werd na haar actieve loopbaan onder meer trainer bij de KNVB van het HvA talententeam en was docent bij de voetbalbond. Dit seizoen gaf ze de cursus UEFA C, totdat haar ziekte haar het werk onmogelijk maakte. "De KNVB verliest met haar overlijden een gewaardeerde docent en wenst alle familie en vrienden veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies", aldus de bond op de website.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu