Boomgaardt bondscoach Belgische hockeysters

Boomgaardt bondscoach Belgische hockeysters ANP

De Belgische hockeybond heeft de Nederlandse Ageeth Boomgaardt aangesteld als bondscoach van de 'Red Panthers', het nationale vrouwenteam. De oud-international treedt aan op 1 juni, aldus de bond dinsdag. Boomgaardt is nu nog de hoofdtrainer van hoofdklasser Laren.

De 43-jarige Boomgaardt, die 192 keer voor het Nederlands team uitkwam en met Oranje grote prijzen pakte, krijgt de opdracht de Belgische hockeysters naar het WK van 2018 en de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te loodsen. De 'Red Panthers' wisten zich niet te plaatsen voor Rio 2016.

Boomgaardt is de opvolger van Pascal Kina, die begin oktober vertrok. Niels Thijssen is sindsdien tussenpaus. Hij zal zijn landgenote vanaf juni bijstaan als assistent.

,,Het is een eer en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Belgische hockeydames. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de staf het team als collectief verder te versterken en terug naar de grote toernooien te brengen", reageerde Boomgaardt, die het seizoen afmaakt bij Laren. De geboren Tilburgse was tussen 2012 en 2014 assistent-bondscoach van de Nederlandse hockeysters. Als speelster won ze met Oranje zilver en brons op de Olympische Spelen, twee keer zilver op het WK en twee keer goud op het EK.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu