Borussia Mönchengladbach na zege weer derde in de Bundesliga

Borussia Mönchengladbach na zege weer derde in de Bundesliga ANP

Borussia Mönchengladbach mag zich weer de nummer drie van de Bundesliga noemen. Het elftal van trainer Marco Rose won in een leeg eigen stadion vrij eenvoudig van 1. FC Union Berlin (4-1).

Borussia Mönchengladbach staat in punten gelijk met Bayer Leverkusen, maar heeft een beter doelsaldo dan de ploeg van coach Peter Bosz. De beste vier ploegen van de eindklassering van de Bundesliga mogen volgend seizoen aan de Champions League deelnemen.

Florian Neuhaus, Marcus Thuram (2) en Alassane Pléa maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Sebastian Andersson bracht de bezoekers even na de rust op 2-1.

De openingstreffer van Neuhaus was het 3000e doelpunt van Mönchengladbach in de Bundesliga. Alleen FC Bayern München (4119 doelpunten), Borussia Dortmund (3206) en Werder Bremen (3161) scoorden vaker in de hoogste Duitse voetbalklasse.

Thuram ging na zijn eerste treffer met een knie naar de grond. Het had er alles van weg dat hij met dat gebaar refereerde naar de overleden George Floyd, de zwarte Amerikaan die door politiegeweld om het leven is gekomen.

Union Berlin staat veertiende op de ranglijst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu