Borussia overklast Spurs

Borussia overklast Spurs ANP

Borussia Dortmund staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. De club beloonde donderdagavond voor eigen publiek een sterk optreden met een ruime zege op Tottenham Hotspur (3-0).

Het verschil tussen de nummers twee van Duitsland en Engeland was groot. Borussia was zo veel sterker dan de bezoekers uit Londen dat de score veel hoger had kunnen oplopen. Trainer Mauricio Pochettino van de Spurs stelde ook niet zijn beste elftal op. Met het oog op de titelstrijd van de Premier League besloot hij clubtopscorer Harry Kane pas na 76 minuten te brengen. Erik Lamela en Moussa Dembélé begonnen ook op de bank. Christian Eriksen mocht voortijdig naar de kant.

Pierre-Emerick Aubameyang kopte Borussia Dortmund na een half uur op voorsprong (1-0). Het was alweer de vijfde treffer van de aanvaller in de Europa League. In de Bundesliga heeft hij al 22 keer gescoord. Borussia Dortmund kreeg kans op kans maar kwam pas 61 minuten op 2-0, toen Marco Reus van dichtbij hard uithaalde. Reus maakte met zijn tweede treffer de return van volgende week in Londen zo goed als overbodig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu