Bos zesde bij mondiale rentree op teamsprint

Bos zesde bij mondiale rentree op teamsprint ANP

Theo Bos is er bij zijn internationale rentree op de teamsprint niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de medailles. Samen met Roy van den Berg en Matthijs Büchli eindigde de voormalig wereldkampioen sprint bij de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Hongkong als zesde in de kwalificaties. Het drietal realiseerde een tijd van 44,279. Groot-Brittannië (43,798) en Polen (43,886) waren het snelst. De strijd om het brons gaat tussen de sprinters van Rusland en Australië.

Bondscoach René Wolff kon zich vinden in het resultaat. ,,Ze bevestigen de plaats die we innemen op de ranking en hebben naar onze verwachting gepresteerd.'' Wolff heeft met Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal al een trio dat zich internationaal kan meten. Bos kwam de afgelopen jaren mondjesmaat op de baan uit nadat hij in 2008, na de teleurstellend verlopen Spelen van Peking, voor de weg had gekozen. In december, bij de NK, openbaarde hij zijn wens om als baanrenner op de Spelen van Rio uit te komen. In Hongkong was ook Van den Berg een herintreder. Hij maakt al enkele jaren geen deel meer uit van de nationale selectie.

De achtervolgingsploeg eindigde in de kwalificaties in Hongkong op de zevende plaats. Jenning Huizenga, Roy Pieters, Nick Stopler en Joost van den Burg hadden voor de rit over 4 kilometer 4 minuten en 5,247 seconden nodig. Australië was het snelst: 4.00,947. Door het resultaat mag het Oranje-kwartet terugkomen voor de eerste ronde waarin het Groot-Brittannië treft. ,,Deze ploeg heeft prima gepresteerd. We hebben concurrent Frankrijk verder op achterstand gezet. Ik verwacht dat dit kwartet er nog meer uit kan halen'', dacht duurcoach Jabik-Jan Bastiaans, die met zijn ploeg jaagt op kwalificatiepunten voor de Spelen.

Bij de vrouwen kwamen Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw op de teamsprint tot de twaalfde tijd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu