Boussoufa terug naar AA Gent

Boussoufa terug naar AA Gent ANP

Mbark Boussoufa is terug bij de club waar hij doorbrak als voetballer. De 31-jarige Marokkaanse international, geboren in Amsterdam, speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor de Belgische kampioen AA Gent. Boussoufa beleefde tussen 2004 en 2006 een spectaculaire doorbraak bij de 'Buffalo's'.

AA Gent plukte de geboren Amsterdammer toen weg bij de reserves van Chelsea, dat hem eerder had ontdekt in de jeugd van Ajax. Boussoufa groeide bij Gent al snel uit tot een publiekslieveling. Hij kreeg in 2006 zo'n beetje alle mogelijke individuele prijzen in de Belgische competitie. De Amsterdammer stapte vervolgens over naar Anderlecht, waarmee hij twee landstitels veroverde. Boussoufa viel in 2011 voor een lucratief aanbod van de Russische club Anzji Machatsjkala, twee jaar later ging bij hij naar Lokomotiv Moskou.

De Marokkaanse spelmaker kwam de laatste tijd weinig meer aan spelen toe in Rusland en keert daarom terug naar zijn oude liefde, die aan kop gaat in de Belgische competitie. AA Gent speelt in de achtste finale van de Champions League tegen VfL Wolfsburg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu