Bouwmeester fier aan kop in Miami

Bouwmeester fier aan kop in Miami ANP

Marit Bouwmeester is nog altijd de fiere koploper in de eerste regatta voor de wereldbeker van dit jaar in Miami. De Friese zeilster voegde donderdag (plaatselijke tijd) de vijfde zege toe aan haar fraaie reeks. Ze leidt na zes races met 11 punten. De Belgische Evi Van Acker en de Chinese Xu Lijia volgen haar op gepaste afstand op de plaatsen twee en drie.

Rutger van Schaardenburg liep in de Laserklasse voor het eerst averij op. Hij maakte een valse start in race zeven en kreeg de vijftig strafpunten die daarvoor staan. De Nederlandse troef in deze klasse voor de Olympische Spelen van Rio voert nog altijd het klassement aan, omdat hij de klassering als slechtste resultaat mocht schrappen.

Dorian van Rijsselberghe is na zeven races de beste windsurfer (RS:X). De olympisch kampioen uit Texel mocht zijn vijfde plek uit de zevende race schrappen als slechtste resultaat. Lilian de Geus heeft de leiding in de windsurfklasse bij de vrouwen.

Nacra 17

Mandy Mulder en Coen de Koning raakten in de Nacra 17 de koppositie kwijt. De Australische boot van Jason Waterhouse en Lisa Darmanin eindigden in beide races van donderdag vóór de Nederlanders, die als vijftiende en elfde over de finishlijn voeren. Hun achterstand in de tussenstand bedraagt 7 punten.

In de meeste olympische klassen kon er maar één race worden afgewerkt voor de kust van Miami, omdat aanhoudende regen en windstilte voor lang oponthoud zorgden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu