Bowe weer wereldkampioene, brons Ter Mors

Bowe weer wereldkampioene, brons Ter Mors ANP

Schaatsster Jorien ter Mors heeft zondag bij de WK sprint in Seoul genoegen moeten nemen met brons. De tweevoudig wereldkampioene (1000 en 1500 meter) kon op de afsluitende 1000 meter haar positie in het klassement niet meer verbeteren. De Amerikaanse Brittany Bowe prolongeerde haar wereldtitel, gevolgd door haar landgenote Heather Richardson-Bergsma met zilver.

Debutante Ter Mors begon met titelkansen aan de tweede WK-dag. Haar achterstand op leidster Richardson-Bergsma na twee afstanden bedroeg slechts 0,16 seconde. Op de tweede 500 meter verloor de blikvanger van Team AfterPay zondag echter te veel tijd: achtste in 38,58 seconden. Ze gaf daarmee liefst 0,72 seconde toe op Bowe, die na een lichte voedselvergiftiging op zaterdag nog niet kon imponeren (vijfde en derde), maar een dag later weer vrijwel de oude bleek te zijn.

De Amerikaanse rijdster van Team Stressless schreef met een tijd van 1.15,28 de tweede 1000 meter op haar naam. Ter Mors reed de tweede tijd (1.15,35). Daarmee was de Twentse schaatsster iets minder snel dan haar baanrecord op zaterdag (1.15,09). Richardson-Bergsma hield met de derde tijd (1.15,64) de tweede plaats vast in het eindklassement.

Leenstra

Marrit Leenstra eindigde op de tweede 1000 meter op de vierde plaats (1.16,17). Daarmee belandde ze op de vierde plek in de algemene rangschikking.

De negentienjarige Sanneke de Neeling, Nederlands kampioene op de sprintvierkamp, belandde tijdens haar WK-debuut op de twintigste plaats in het eindklassement.

Nieuws

Meest gelezen

menu