Boymans nuttig voor FC Utrecht

Boymans nuttig voor FC Utrecht ANP

FC Utrecht heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om Europees voetbal. In de Galgenwaard maakte de ploeg van trainer Erik ten Hag het onnodig spannend tegen Willem II: 2-1. Uitblinker Ruud Boymans maakte de beide treffers voor de thuisploeg. Bartholomew Ogbeche scoorde uit een penalty voor de Tilburgers.

Het duel in Utrecht kwam traag op gang, maar ontvlamde na een half uur door het eerste doelpunt van Boymans, die voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats had gekregen. Boymans had veel moeite met een prachtige steekpass van Mark van der Maarel, maar wist toch de verre hoek te vinden. De beste kans van Willem II voor rust werd ingeluid door doelman Kostas Lamprou, die een snelle uittrap hard en scherp bij spits Lucas Andersen kreeg, maar die speelde de bal te ver voor zich uit en verloor de controle. Boymans was in de eerste helft nogmaals dichtbij een doelpunt voor FC Utrecht met een verrassende trap op de bovenkant van de lat.

Na rust werd het moeizaam scorende Willem II ook amper gevaarlijk. Doelman Robbin Ruiter van FC Utrecht ging echter dom in de fout tegen Bartholomew Ogbeche en veroorzaakte een strafschop in het laatste kwartier. De nieuwkomer die in afgelopen transferperiode van SC Cambuur kwam, schoot zelf raak vanaf elf meter, maar raakte wel geblesseerd aan zijn schouder en moest het veld direct verlaten.

Orde op zaken

Boymans stelde een paar minuten later orde op zaken tijdens het slotoffensief van zijn ploeg en maakte zijn vijfde doelpunt in zeven duels dit seizoen.

FC Utrecht nestelt zich door de zege stevig in de subtop voor de spannende strijd om play-offs voor Europees voetbal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu