Boze Van de Looi: Groningen meer dan De Leeuw

Boze Van de Looi: Groningen meer dan De Leeuw ANP

Erwin van de Looi is een beetje klaar met alle vragen over Michael de Leeuw. De topschutter van FC Groningen moest zaterdag tegen Excelsior opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Pas nadat De Leeuw in het veld was gekomen, stichtte Groningen gevaar op Woudestein.

,,Bij iedere bal die in de zestien kwam, stond hij er'', constateerde Van de Looi, die zijn ingebrachte spits al snel de aansluitingstreffer zag maken (2-1). De gelijkmaker bleef echter uit, ondanks een heftig slotoffensief van de noorderlingen. Het riep de vraag op waarom Groningen niet begon met De Leeuw in de ploeg.

,,Normaal gesproken speelt Michael altijd, we hebben hem dit seizoen ook in meer dan twintig wedstrijden opgesteld. Maar de laatste periode presteerde hij wat minder, daarom zat hij op de bank. Als trainer moet ik keuzes maken'', zei de zichtbaar geïrriteerde Van de Looi bij FOX Sports. ,,Iedereen kent zijn kwaliteiten, die staan buiten kijf. Maar we hebben meer goede spelers dan alleen Michael de Leeuw.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu