Brazilië en Uruguay in evenwicht

Brazilië en Uruguay in evenwicht ANP

Luis Suárez heeft bij zijn terugkeer in de nationale ploeg van Uruguay direct weer zijn waarde bewezen. Vanwege het beruchte bijtincident - Suárez beet op het WK van 2014 de Italiaan Giorgio Chiellini in de schouder - moest de vedette van FC Barcelona negen wedstrijden toekijken, vrijdag maakte hij tegen Brazilië de laatste treffer: 2-2.

Voor beide landen is die uitslag niet verkeerd in de Zuid-Amerikaanse strijd om kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland. Uruguay blijft met tien punten tweede staan, Brazilië is derde met acht punten. De eerste vier landen pakken een direct ticket.

Toch kunnen de Brazilianen niet geheel tevreden zijn met de uitslag, want na 25 minuten spelen stond het 2-0 voor de thuisploeg. Douglas Costa opende in de eerste minuut de score, Renato Augusta maakte de tweede treffer. Nog voor rust maakte Edinson Cavani echter al de aansluitingstreffer, kort na rust bepaalde Suárez de eindstand. ,,Dit is wat je wil bij je rentree, belangrijk zijn voor het team. Dat was ik vandaag met een doelpunt. Het belangrijkste is dat we hier niet verloren hebben en nog steeds meestrijden om de tickets'', zei hij tegen Uruguayaanse media.

Ecuador (13 punten) is nog altijd de verrassende koploper in de Zuid-Amerikaanse strijd om WK-tickets.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu