Hoogspringster Britt Weerman uit Assen verkeert in bloedvorm en gaat weer voor goud tijdens de NK indoor. Maar er zijn meer noordelijke podiumkandidaten

Voor noordelijke atleten zijn er meerdere medaillekansen op de NK indoor, die zaterdag en zondag in Apeldoorn worden gehouden. Britt Weerman uit Assen is de grote favoriet bij het hoogspringen.

Britt Weerman vorig jaar in actie bij het hoogspringen tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek in Apeldoorn.

Britt Weerman vorig jaar in actie bij het hoogspringen tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek in Apeldoorn. Foto: Olaf Kraak

De 19-jarige atlete van Groningen Atletiek verdedigt in atletiektempel Omnisport haar indoortitel en verkeert in blakende vorm. Zo sprong Weerman in het Duitse Weinheim met 1,96 meter naar een nieuw nationaal indoorrecord. Het oude record van 1,93 meter stond sinds 2014 op naam van meerkampster Nadine Broersen. Weerman, die onlangs in Metz haar record evenaarde, is geplaatst voor de EK indoor, die begin maart in Istanboel worden gehouden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's