Atlete Britt Weerman uit Assen springt met 1,92 Nederlands juniorenrecord en blijft indoor slechts 1 centimeter onder nationaal seniorenrecord. Vorm van jonge hoogspringster Groningen Atletiek belooft veel voor NK

Britt Weerman in actie tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Foto Olaf Kraak

De uit Assen afkomstige atlete Britt Weerman heeft met 1 meter en 92 centimeter een Nederlands junior record bij het hoogspringen gevestigd.

De 18-jarige atlete van Groningen Atletiek deed dat vrijdagavond tijdens het BKK Freudenberg Hochsprung Gala 2022 in het Duitse Weinheim. De Drentse bleef bij de indoorwedstrijd slechts 1 centimeter onder het Nederlands indoorrecord van 1,93 en 2 centimeter onder het Nederlands outdoorrecord van 1,94 van Nadine Broersen uit 2014.

Britt Weerman is al uitstekend in vorm voor de NK

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Imke Onnen, die als enige een hoogte van 1,94 meter beslechtte. Weerman had elke hoogte tot en met haar juniorenrecord van 1,92 in haar eerste poging gehaald. Hoger lukte echter niet, waardoor ze tweede werd. De atlete blijkt al uitstekend in vorm te zijn in de aanloop naar de NK indoor atletiek dat over veertien dagen in Apeldoorn wordt gehouden.

Nieuws

menu