Brons voor Knegt in Dresden

Brons voor Knegt in Dresden ANP

Sjinkie Knegt heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden de bronzen plak veroverd op de 1500 meter. De sportman van het jaar werd in de finale onderuit getikt en was daardoor kansloos voor de overwinning. Het brons viel hem ten deel na straffen voor de Hongaar Sandor Liu en de Canadees François Hamelin.

Knegt was de favoriet voor het goud nadat hij zich overtuigend voor de finale plaatste door zijn reeks in de halve finales met ruime voorsprong te winnen. Hij was in de medaillerace voortdurend voorin te vinden, maar kon weinig meer uitrichten nadat hij van achteren werd aangetikt en ten val kwam. Ook zijn grote concurrent, de Zuid-Koreaan Kwak Yoon-gy, ging onderuit. Het goud ging nu naar Park Jiwon uit Zuid-Korea en zilver was voor diens landgenoot Park Se-Yeong.

Het was de vijfde podiumplek op rij voor Knegt op de 1500 in de wereldbeker. Hij was al een keer de beste en won drie keer zilver. De Fries leidt ook in het WB-klassement van deze afstand voor Kwak.

Heat

Freek van der Wart bleef steken in de halve finales van de 1500 meter; hij kwam als vijfde over de meet in zijn heat. Yara van Kerkhof strandde in de halve finales van de 1000 meter. Ze mocht wel de B-finale schaatsen en daarin werd ze derde.

De Nederlandse mannenploeg kwalificeerde zich aanvankelijk voor de finale van de 5000 meter aflossing, maar kreeg na afloop een penalty. In het team schaatsten de routiniers Knegt en Van der Wart samen met de jonge talenten Mark Prinsen en Dennis Visser.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu